Kupon mobilya tasarımı ve üretimi yapan Arredo-TJ, “tijenMütevellioğlu Mimarlık San. ve Tic. A.Ş.” şirketi bünyesinde bulunmaktadır. Şirketin kurucularından olan Yüksek Mimar Tijen Mütevellioğlu Songür, tasarladığı mobilyaları Alsancak’taki mağazasında sergilemektedir.

Ağırlıklı olarak mobilya, renovasyon, dekorasyon konularında faaliyet gösteren şirket, yeni inşaat veya tadilat konularında da deneyimli kaba inşaat ekibi ile sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, seramik, peyzaj, havuz vb. konularda hizmet vermektedir. Aynı zamanda inşaat ve dekorasyonda tamamlayıcı unsur olan, boya, duvar kağıdı uygulamaları, mutfak, banyo tasarımı ve yapımları, sabit veya hareketli tüm mobilyalar ile perde, kumaş, aydınlatma, vb. tüm aksesuarlar konusunda danışmanlık hizmeti ile birlikte uzman ekipleriyle uygulamalar yapmaktadır.

Arredo-TJ’nin ana ilkesi, form ve fonksiyonu bir arada yakalamaktır. İnşaat veya dekorasyon işlerinde, müşterilerin yaşam tarzlarını, isteklerini, zevklerini ön planda tutup, kişiye özel tasarımlar yaparak, öncelikle bu mekanlarda yaşayacak kişilerin mutlu olmaları gerektiğini, mimarların ise onların isteklerini şekillendirip, estetik ve fonksiyonel bir hale getirmesinin ön koşulu olduğunu savunur.

Bu ilkeden yola çıkarak, müşterileriyle daima iyi bir dialog içinde çalışmalarını titizlikle yürütüp, bizzat tüm uygulamalarda işinin başında bulunan Yüksek Mimar Tijen Mütevellioğlu Songür’ün özgeçmişi şöyledir:

– Lise eğitimini Özel İzmir Amerikan Kız Koleji’nde tamamladı. (1978)

– D.E.Ü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. (1982)

– D.E.Ü. Fen Bilimleri Ens. Mimarlık (Bina Bilgisi) Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı. (1985)

– İyi derecede İngilizce, orta seviyede Fransızca bilen Tijen Songür, evli ve 2 erkek evlat sahibidir.

İŞ HAYATI:

1983 – 1984: Y.Mimar Müh. Özdemir Arnas ve Y.Mimar Erhan Demirok’un bürosunda 1 yıllık büro deneyimi. ( Yüksek lisans öğrenciliği sırasında.)

1983: Y. Mimar Bozok Özerdim ve Y.Mimar Tayfun Taner başkanlığında Yardımcı Mimar olarak katıldğı ” İzmir Atatürk Orman ve Zafer Anıtı Çevre Düzeni” Proje Yarışmasında 1. Mansiyon Ödülü.

1985 – 1987: Norm Yapı Ltd.Şti.’nde ( Yüksek Mimar Kamil Yıldırım ve Bülent Çizmeci) 2 yıllık büro deneyimi.
1987 – 1996: Pro-San Proje İnş. ve San. A.Ş. isimli aile şirketinde, Şirket Müdürü ve Y.Mimar olarak serbest çalışma hayatına başlangıç. İzmir’in çeşitli bölgelerinde konutlar ile Gazi Bulvarı, Kemeraltı, Gaziemir’de iş merkezleri, Çeşme’de villaların projeleri ve kontrollüğü ile birlikte bazılarının da kat karşılığı inşaatların yapımı.

1994 – Günümüze: Mütevellioğlu Mimarlık San. ve Tic. A.Ş. şirketi bünyesinde dekorasyon ve renovasyon projelerine ağırlık verilmeye başlandı. İzmir, Çeşme, Güzelbahçe ve Kuşadası’nda çeşitli villalar ile apartman daireleri dekorasyon uygulamaları yapıldı.

İş yaşamının bazı dönemlerinde İzmir Mimarlar Odası bünyesinde ve bazı mahkemelerde bilirkişi görevini üstlendi.

Halen kentsel dönüşüm kapsamında veya bağımsız olarak yeni inşaat yaptıran kişi ve kurumlara, mimari konularda danışmanlık ile kontrollük hizmetleri de yapmaktadır.

Arredo-tj / Tijen Mütevellioğlu Songür